Klobásky šmakovaly a mastily huby
Foto: pšu
V soutěži O krála slováckéj klobásky zabodovali malovýrobci
V soutěži šestého ročníku O krála slováckéj klobásky, který se konal v sobotu v centru Horňácka, bylo ke snědku hodně dobrého masa zpracovaného v chutné, ale nepříliš zdravé pochutině. Nejvyšší titul si odnesl překvapivě s ohodnocením z lidu za Čabajkovou klobásku výrobce z Valašského Meziříčí. Na druhém místě zabodovala Blatnická búdová ostrá řezníka Antonína Valáška z Blatnice pod Sv. Antonínkem. Třetí příčku přidělili návštěvníci Cebis, klobásce ze slovenské Myjavy. V amatérech byla nejchutnější Buchtova čabajka majitele Jana Buchty ze Šlapanic. Košt proběhl v naprostém pořádku a bez sebemenších připomínek ze strany vystavovatelů a návštěvníků. Sto osm dodaných vzorků z Moravy, Slovenska a Maďarska, což je rekordní počet v historii, nasvědčuje, že košt O krála slováckéj klobásky se rok od roku stává prestižnější soutěží mezi řezníky-uzenáři nejen slováckého regionu. I když absolutní vítěz byl letos z velkého masokombinátu, tak si myslím, že stále hlavní myšlenkou akce je propagování malovýrobců, které jsme zde měli taky v největším počtu zastoupeny, sdělil Jaroslav Kořínek, jeden z organizátorů velké klobásové přehlídky.