Kniha Jak chutná Slovácko získala prestižní ocenění

Kniha Jak chutná Slovácko získala prestižní ocenění
Foto: archiv výherce
Bystřice pod Lopeníkem Společnost 09 / 12 / 2016

Na 18. ročníku mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen byly oceněny kuchařské knihy. V kategorii tradiční česká a regionální kuchařka vyhrála knížka Libora Velana Jak chutná Slovácko. Spolu s vydavatelem Petrem Bilavčíkem převzali ve čtvrtek v Praze cenu z rukou ředitele festivalu Václava Malovického. O cenách rozhodovala anonymně odborná porota. Na festivalu jsme slyšeli chválu od profesionálů z oboru gastro, ředitelů odborných škol, kteří si naše knihy kupují pro studenty, aby mohli zkoušet slovácké recepty. Jsem rád, když staré pozapomenuté recepty, které jsou pro nás určitým kulturním pokladem, dokážeme předat další generaci, říká Velan. Předmluvu ke knížce napsala Margit Slimáková, která je dnes nejuznávanější odbornicí na zdravou výživu.
Knihu během večera pokřtil herec Miroslav Donutil. Křtilo se bystřickou slivovicí, kterou známý herec musel nejdřív ochutnat. Koncem listopadu jsme vydali v pořadí třetí díl knížky Jak chutná Slovácko a Luhačovické Zálesí. Příští rok bychom chtěli vyhrát celý festival. Po letošním úspěchu věříme tomu, že nic není nemožné, poznamenal oceněný autor. Kniha je k nahlédnutí ve vybraných informačních centrech a na obecních úřadech několika obcí. Nejlépe je ovšem oslovit přímo autora.
Náš region získal ještě jedno ocenění - pořad Špetka Slovácka Regionální televize TVS získal Zvláštní ocenění na vyhlášení vítězů 18. ročníku Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace