Medovina s chutí ledového vína

Medovina s chutí ledového vína
Foto: pas  /  Kolemjdoucí se stali medovými degustátory.
Modrá Společnost 29 / 08 / 2012

Jalubský vinař Antonín Přílučík se po roční přestávce opět vrací na trůn pro Krále medoviny. Jeho žezlo držel v ruce už několikrát! Z 53 medovin vybrala komise za nejchutnější právě jeho akátovou (ročník 2008), stříbrný skončil i jeho druhý vzorek (medovina lipová, ročník 2009).
„Jsem hlavně vinař, ale do medu jsem začal dělat, když jsem v Hradišti ochutnal ohřátou medovinu, bylo to svinstvo,“ vzpomíná Přílučík, proč před deseti lety přičichl k medu. „Z mojí medoviny je vždy cítit med, nemusí se ohřívat kvůli zvýraznění chuti.“ A jaké je tajemství vítězné medoviny? „Mám svůj léty prověřený výrobní postup, medovinu dělám jako ledové víno!“
Kromě medovin nabídla firma Kitl a Milan Pleva pět vzorků medových vín.  
Také osmý ročník Dne medu a medoviny v Archeoskanzenu Modrá byl především o nejznámějším včelím produktu. Nosili a hodnotili ho sami návštěvníci. Výběr byl z 21 naplněných sklenic.
Kdo měl zalepená hrdla i uši, korzoval s místními obyvatelkami po archeoskanzenu, a většinou ho zvědavost zavedla k soutěži v hodu kopím o titul Modřanské žihadlo. Přesnou mušku i ve finálovém rozstřelu potvrdil Vít Němec z Jarošova. Děti raději daly přednost cukrátkům, kozám nebo pohádce Dětského kočovného divadla z Kyjova.
Modranský archeoskanzen málokdo opouštěl s prázdnou. Sladké a vesměs zdravé suvenýry nabízeli prodejci na medovém jarmarku. Večerní atmosféru dotvářelo trio Freegrass.

Galerie

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace