Myslivci se podělili s farníky

Myslivci se podělili s farníky
Foto: ket
Boršice u Blatnice Společnost 07 / 09 / 2017

V gulášovém klání zabodovalo dančí maso

Už třetí ročník boršického Gulášování se dočkal vítězného návratu vůbec prvního šampiona. Z vítězství se radoval tým místních myslivců, kterému šéfoval Zdeněk Bartoš.
Kuchař s dvacetiletou praxí v oboru měl na starosti přípravu tentokrát daňčího guláše. „Celý recept na vítězný guláš je samozřejmě tajný. Mohu ale prozradit, že dokonalost spočívá v detailech. Musíte mít skvěle připravené maso, nejlépe několik dní dopředu naložené. Musíte mít poctivý vývar. A také je důležité, abyste cibuli poctivě krájeli, ne mleli v nějakém mlýnku,“ prozradil Zdeněk Bartoš.
Tým myslivců se letos radoval hned ze dvou ocenění. Tím prvním byla takzvaná Cena lidu. Tu udělují návštěvníci, kteří guláše degustují a podle svých preferencí přidělují body jednotlivým týmům. O další cenu už se ale museli myslivci dělit. Tentokrát s farníky. Oba týmu totiž dostaly shodný počet hlasů od hodnotící komise, která zasedala před začátkem soutěže. Celou akci provázela skvělá atmosféra, která by při takových kulinářských akcích neměla chybět.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace