Na Košíkách teklo pivo proudem
Foto: Adéla Němcová / Pivo chutná i mladým.
Dvacet druhů se koštovalo s velkou chutí…
Když se v zimě mohou koštovat slivovice, tak proč by se v teplých měsících nemohl koštovat chmelový mok? Možná právě takové věty vedly ke vzniku nové tradice na Košíkách.
Dvacet druhů točených piv z malých pivovarů naplnilo program nultého ročníku, jehož garantem se stal Ivan Pjevič, coby bývalý předseda představenstva uherskobrodského pivovaru Janáček. K degustaci byla předložena neochucená piva deseti-, jedenácti- a dvanáctistupňových hodnot. Kromě místních se na nově vznikající tradici přijelo podívat na padesát obyvatel ze spřátelené obce Nová Bošáca, s nimiž Košíčané přes šest let udržují úzké kontakty. Protože po pivu brzy vyhládne, mohli návštěvníci své žaludky uspokojit pečeným selátkem, klobásami, langoši či domácí kyselicí. Pro zpestření zábavy si pořadatelé přichystali tombolu čítající na dvacet cen ve stejně laděné pivní tematice a majitel hlavního losu si domů odkutálel celý sud. Vyhodnocení degustačních kartiček proběhlo v neděli a všechny účastnící se pivovary obdržely zprávu, jak jejich produkt obstál před vytříbeným vkusem pivních odborníků.