Nakonec upekli dezert

Nakonec upekli dezert
Foto: ket
Uherské Hradiště Společnost 16 / 12 / 2016

Slovácká škola vření má za sebou poslední díl

V sobotu si naposled navlékl David Vaculík kuchařský rondon, aby návštěvníkům Slovácké tržnice zpestřil dopoledne vařením naživo. Tentokrát mu u toho asistovala Monika Vráblíková, finalistka číslo deset soutěže Tvář DOBRÉHO DNE 2016. Hned od počátku sršel David vtipem a Monika zase úsměvy. Jako poslední recept zvolil herec Slováckého divadla jáhelnou pečenou kaši. Co přesně jáhly jsou, sice jeho krásná asistentka nevěděla, přesto si v kuchyni vedla opravdu dobře. Míchání, krájení, dochucování. David neustále Moniku zaměstnával úkoly.
Kromě jáhelné kaše se dvojice dala do výroby vynikající škvarkové pomazánky podle vlastní receptury Davida Vaculíka. Právě u ní nastal drobný zádrhel, když se Davidovi nelíbilo, jak Monika krájí cibuli. Ale stejně jako soutěžící před ní si prošla jeho rychlokurzem krájení cibule a tento úkol nakonec zvládla.
Na Monice sice byla od počátku vaření vidět drobná nervozita, ale dobře se s ní vyrovnala. Jak sama přiznala, kuchyně není místo, kde by trávila hodně času. Když už ale přijde na věc, ráda si udělá třeba nějaký výborný zeleninový salát. Kromě toho je velkou fanynkou sýrů a pochutná si třeba na sýrové pizze.
S blížícím se koncem vaření rostl počet přihlížejících, kteří byli samozřejmě nakonec pozvání k ochutnávce právě upečené jáhelné kaše a originální škvarkové pomazánky. Jak Monice, tak i všem přihlížejícím poslední jídlo Slovácké školy vaření moc chutnalo, což přišli říct i oběma tvůrcům výtečných pokrmů.

Očima Davida
Bylo to inspirativní vaření, stejně jako u všech devíti předchozích případů. Jídlo se nám opravdu povedlo. Monika byla vtipná, akční, nebála se žádné práce. Povedlo se jí nakonec nakrájet cibuli, nakrájela i česnek a společně se nám tak podařilo uvařit dvě fantastická jídla.

Očima Moniky
Dnes se mi vařilo opravdu dobře. Všechno mě bavilo, obzvlášť vedle Davida, který byl hodně vtipný. Musím říct, že kdybych měla příště vařit nějaké složitější jídlo, tak se do toho s Davidem s chutí pustím. Vím, že by mi určitě dobře poradil, stejně jako to dělal během dnešního vaření.

TOPlist