Našlapaný dvanáctý košt

Našlapaný dvanáctý košt
Foto: pri
Uherské Hradiště - Sady Společnost 27 / 03 / 2013

Derflanský košt slivovice, klobásek a štrúdlu

Pořadatelé z Derfla klubu si o víkendu poprvé vyzkoušeli, jak na svém koštu slivovice uspokojit čtyři sta hostů. Po pravdě nás to všechny zaskočilo, svěřil se Josef Hanáček za pořadatele. Vůbec jsem netušil, když jsem přicházel před druhou a postávalo tu pár lidí, které jsem posílal ještě do hospody, kolik jich ještě přijde, dodal. Překvapení se zrodilo po čtvrté hodině. Nastala malá invaze a dokonce jsme museli i přidávat stoly, popsal vzniklou situaci.
V těsné místnosti, což zjevně nikomu nevadilo, bylo v regálech naskládáno 369 vzorků. Košt je o setkání lidí. Vítěz je imaginární. Každý si může udělat sám obrázek o svém vítězi. Katalog složí jako průvodce sestavený čtyřicítkou degustátorů, řekl Hanáček, který při krájení klobásek k ochutnání moc času neměl, stejně jako Radka Bečicová, která nabízela domácí škvarky a sádlo. Ve standardní nabídce kromě slivovice nabízíme i gurmánské speciality. Soutěžíme o nejlepší klobásku a štrúdl. Přihlásilo se 25 a 12 přeborníků, ale výsledky budou známy až s vyhlášením vítězů, řekla Bečicová.
Vítězové získají sazenici švestky, aby bylo z čeho v příštích letech zase pálit, a pamětní láhev, prozradil Hanáček, co předají vítězům. Subkomise ze tří nejlepších v rozstřelu stanovila následující pořadí nejobsazenější kategorie slivovice. Zlatou si odnesl Josef Pochylý ze Sadů, Marek Vlachynský z Vések a Pavel Matoušek z Mařatic.
Rodičům, kteří nevěděli, co se svými dětmi, avizovaný dětský koutek v malém salonu v druhém patře poskytl dočasný azyl. Připomenuty byly i blížící se Velikonoce. Kdo chtěl, mohl zkusit a zasoutěžit si v pletení žily. 

Galerie

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace