Okusili život středověkého vojáka

Okusili život středověkého vojáka
Foto: ket
Uherský Brod Společnost 28 / 08 / 2017

Polní kuchyně nabídla českou hrachovku a hovězí podle švýcarského receptu

Dvě stovky lidí dostaly možnost vyzkoušet si život středověkého válečníka. Muzeum v Uherském Brodě uspořádalo akci, během které se účastníci seznámili s životem v polním ležení a dostalo se také na středověkou kuchyni.
„Dnes podáváme hrachovou polévku podle českého receptu z patnáctého století a hovězí maso na zeleno podle švýcarského středověkého receptu,“ prozradila Anna Hojková, členka projektu Rattenschwanz, který představuje jednotku švýcarské pěchoty z druhé poloviny patnáctého století. „Recept na hrachovku je z nejstarší české kuchařky. Ten recept je velmi jednoduchý. Slévej vodu, ve které jsi hrách vařil, okořeň a podávej. Takže v našem podání jenom hrách, česnek, majoránka a sůl,“ popsala středověkou hrachovku Hojková.
Průběh večeře věrně kopíroval středověké prostředí. Na úvod modlitba pod vedením kněze, pak fronta na jídlo, kterou si všichni museli poctivě vystát. Členové projektu Rattenschwanz se po celou dobu večeře starali účastníkům o zábavu. Ti se mohli do syta najíst a napít vody či vína.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace