Pod Javořinou zavoněly klobásky

Pod Javořinou zavoněly klobásky
Foto: vrb
Vápenky Společnost 09 / 05 / 2011

Organizátoři z rekreačního střediska Vápenky i letos pro vyznavače masitých výrobků uspořádali košt klobásek. Za vyšší cenu vstupného si návštěvníci mohli nabrat na tácek různých vzorků z voňavého masa, kolik chtěli, a k tomu podle libosti stejné množství chleba k zakousnutí.
„Hodnocení klobásek si děláme sami den před koštem za účasti námi pozvaných odborníků, mezi kterými pochopitelně nechybí ani řezníci. Ve dvou kategoriích - domácí a řezníci - vyhlašujeme pouze tři nejlepší dodavatele. Takže v katalogu už další pořadí neuvádíme, čímž se vyvarujeme kritiky hlavně od profesionálních výrobců. V minulosti stávalo, že vyhlášený dárce nebodoval u poroty a urazil se,“ osvětlil stanovy tohoto koštu jeden z organizátorů, Zdeněk Veselý z Veselí nad Moravou.
Z letošních pětapadesáti vzorků se v amatérské kategorii podělili o první místo domácí Miroslav Janás se vzorkem Vápenská a Jana Kubíková z Nové Lhoty se vzorkem Vepřová. U profesionálů zabodovalo Řeznictví U Kusáků z Ostrožské Nové Vsi se vzorkem Plísňová. „Pod Javořinou“ se objevila už časně zrána i početná skupinka německy hovořících návštěvníků. „Jsou to kamarádi z východního Německa, z městečka mezi Drážďany a Lipskem. Náš fotbalový klub z Dolního Němčí má s místním klubem družbu už třiatřicet let a vzájemně se navštěvujeme. Návštěvu klobáskové akce přijali s povděkem, protože něco podobného u nich nemají. Prostředí i nálada při horňácké cimbálovce se jim hodně zamlouvá, tak jako slivovice,“ prozradil na rozveselené přátele Karel Ondra z Dolního Němčí, kterého Němci zase vyzdvihovali za to, že umí výborně hrát na heligónu.  

Galerie

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace