Podzimní Restaurant Day provoněl Kolejní nádvoří

Podzimní Restaurant Day provoněl Kolejní nádvoří
Uherské Hradiště Společnost 11 / 10 / 2019

Na 20 amatérských i profi kuchařů si v prostorách jezuitské koleje otevřelo improvizovaný gastropodnik a pohostilo kolemjdoucí tím nejlepším ze své kuchyně. Návštěvníci ochutnali bohatý výběr slaných, sladkých, studených i teplých pokrmů a nápojů domácí produkce. Dorty a zákusky, koláče, sušenky, makronky, cupcaky a tartaletky, quiche, polévky, masa, řepové burgery s avokádem, paella, pomazánky, datlová povidla, domácí sirupy a marmelády, zázračná limonáda, lokální vína nebo čepované pivo… Na své si přišli také vegani a příznivci raw stravy.
„Jsem moc rád, že jsem přijel, a těším se na pokračování. Ani jsem nedoufal, že bude o moje dezerty takový zájem. Myslel jsem, že 200 kusů bude stačit, ale po 2 hodinách byly pryč, takže příště jednou tolik!“ pochvaloval si David Mikulec z Tvého dortu, jehož stánek měl vyprodáno jako první. Ostatní prodejci jej záhy následovali.
Festival přilákal přes stovku spokojených návštěvníků, ti nejhorlivější přicházeli již 15 minut před zahájením. „Máme obrovskou radost, že se akce těší tak velkému zájmu. Není to jen o jídle, ale o tom společně se setkávat, bavit a sdílet mezi sebou nové kulinářské zážitky. Z festivalu dýchá pikniková pohoda,“ sdělila pořadatelka akce Monika Podolská z Cafe 21. Další Restaurant Day odstartuje již 26. dubna 2020.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace