Uvařili první pokrm bez cibule

Uvařili první pokrm bez cibule
Foto: adel
Uherské Hradiště Společnost 09 / 11 / 2016

Návštěvníci blešáku se pořádně nadlábli

Slovácká škola vaření se v sobotním dopoledni ocitla přesně ve své polovině. Jelikož si slovácký kuchtík David Vaculík pro finalistky Tváře DOBRÉHO DNE chystá stále komplikovanější recepty, bylo nutno jeho plánům přizpůsobit i kuchyň. Tohoto nelehkého úkolu se ujala společnost Megastro s profesionálním kuchařským vybavením. V pátém díle vaření si tedy David a šikovná pomocnice užívali špičkově vybavené kuchyně.
Na pátou soutěžící Adélu Zapletalovou čekala klobásová máčka s oškvarkovými krajanci. Bylo nutno vynaložit veškerých sil, aby se pokrm složený ze dvou částí podařil, ale hlavně stihnul. Již před oficiálním startem Adéla společně s Davidem zadělali na těsto a pak už nic nebránilo tomu, aby kuchtící show odstartovali. Na Adélce se od začátku nepatrně podepisovala tréma spojená se zatím největší návštěvností. Ve Slovácké tržnici totiž zároveň s vařením probíhal bleší trh a nakupující si nenechali ujít ani jedinečné gastronomické představení.
Sobotní díl nebyl jedinečný jenom díky nové kuchyni, ale také díky objevení prvního receptu ze Slovácké kuchyně neobsahujícího cibuli. Adéla byla sice ušetřena krájení cibule, musela ovšem nakrájet klobásku a mimo jiné ještě precizně rozválet těsto na krajance. V průběhu vaření neunikla ani klasickému zvídavému kvízu, na který sice nedokázala najit správné odpovědi, ale okolní publikum jí s nimi rádo pomohlo.  

Očima Davida:
Vaření bylo úžasné jako předchozí soboty. Adéla byla inspirativní, komunikativní a moc jí to šlo. Navíc přišla již v brzkých ranních hodinách a chtěla hned pomáhat, takže jsme ještě před vypuknutím vaření společně zadělávali těsto. Při samotném vaření odpovídala, byla aktivní, takže jsem velice mile překvapen.

Očima Adély:
Vaření bylo úžasné. David je zkušený kuchař. Je moc šikovný a příjemný, takže toto vaření bylo životním zážitkem. Hodně jsem se bála. V pátek jsem si ještě neuvědomovala, co mě čeká. Stres se ovšem dostavil hned ráno. Těším se, až si doma znovu zkusím uvařit klobásovou máčku, kterou jsem doposud neznala. No a uvidíme, jak se podaří.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace