V Havřicích sází na tradici

V Havřicích sází na tradici
Foto: ket
Havřice Společnost 24 / 03 / 2016

Na košt lákala i zabijačková omáčka

Svého tradičního modelu koštování slivovice se i letos drželi v Havřicích. Degustátoři se sešli během sobotního odpoledne, aby bodování vzorků stihli do večera. To už totiž byla v plánu degustace a zábava. V půl osmé skutečně začali do sportovní haly proudit první nadšenci, toužící ochutnat nejlepší vzorky slivovice. Letos se nám podařilo dát dohromady celkem 301 vzorků. Dá se říct, že toto číslo odpovídá průměru. Každý rok se množství vzorků pohybuje kolem tří set, prozradil Pavel Slavíček, hlavní organizátor koštu.
Za hudebního doprovodu skupiny Madison se poté koštování rozjelo naplno. Tradice velí zveřejňovat výsledky hodnocení až v průběhu večera a ani letošní rok v tom nebyl výjimkou. Třetí místo získal Kamil Uherek, který však cenu nemohl převzít, a tak se toho ujal jeho kamarád Ondřej Semela. Sotva ocenění převzal, byla pozornost opět obrácena na něj, neboť si on sám šel převzít cenu za místo druhé. Nejlepší slivovici dal letos k degustaci Václav Zámečník z Uherského Brodu.
Kromě ochutnávky dobrých pálenek přilákalo spoustu lidí i koštování zabijačkových specialit a především oblíbené zabijačkové omáčky. Ta je tady opravdu vyhlášená. Je tam všechno, maso, játra, plíce, je to fakt moc dobré, řekl ještě Pavel Slavíček. Dobré jídlo, skvělé pití a živá hudba přispěly k opravdu pěkné domácí atmosféře.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace