V muzeu se pekli beránci a mazance

V muzeu se pekli beránci a mazance
Foto: Kateřina Kamrlová
Uherské Hradiště Společnost 10 / 04 / 2012

Tentokrát výjimečně poslední březnová sobota patřila v hlavní budově Slováckého muzea pečení tradičního obřadního velikonočního pečiva - mazanců a beránků. Postup a jejich výrobu přítomným ukázaly cukrářky Ivana Fibichrová a Kateřina Chvilíčková z Vlčnova, podle nichž jsou nejdůležitější kvalitní a poctivé suroviny, žádné náhražky.
Akce se zúčastnilo na padesát zvídavých zájemců a každý z nich si odnesl, jen pro tuto akci vytvořený, malý receptář vybraných ověřených předpisů na mazance a velikonoční beránky.

autor: Kateřina Kamrlová
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace