V peci topili už od sedmi
Foto: ket
Festival lákal na množství tradičních specialit
Prostředí Parku Rochus hostilo o víkendu Festival chutí a vůní. Ten opět lákal na tradiční slovácké speciality a pochopitelně i folklor. Návštěvníci akce měli možnost ochutnat kozojídské báleše, zabijačkové speciality, med, perník, víno nebo čerstvě upečený chléb. Pečeme přímo tady v klasické hliněné peci. Je potřeba ji ale pořádně rozehřát, takže jsme v ní začali zatápět už v sedm hodin ráno, aby byla v poledne připravená. Pečeme tady klasický kváskový chleba a lidé ho mohou ochutnat s marmeládou, kterou jsme vyráběli během Slováckých slavností vína a otevřených památek, prozradila Eva Kujínková, která se na místě pečení věnovala.
Do akce se zapojily dvě desítky místních výrobců tradičních specialit. Ti byli rozeseti po celém areálu Parku Rochus. I přes deštivé počasí však stánky vyhledávalo množství lidí, kteří si gastronomickou akci nenechali ujít.