V tržnici se vařilo naživo

V tržnici se vařilo naživo
Foto: Kristýna Húsková
Uherské Hradiště Společnost 15 / 04 / 2016

Na řadu přišla i přednáška o bylinkách

Sobotní den ve Slovácké tržnici byl opravdu nabitý zajímavými událostmi. Hned dopoledne zavítal na půdu tržnice gastronomický pořad Regionální televize TVS Špetka Slovácka. Živě před zraky návštěvníků stvořil šéfkuchař Milan Píštěk tradiční guláš, který mohli přihlížející nakonec také ochutnat. Kromě natáčení pořadu si mohli návštěvníci Slovácké tržnice vyslechnout přednášku Zdeňky Dostálové o bylinkách. Zájemci mohli nahlédnout, jak pod rukama zahradnice vznikají osazené tematické palety. Nechyběly ani praktické rady, jak bylinky kombinovat v truhlících a jak se o ně starat.
Pozadí těmto událostem pak tvořily Farmářské trhy ve Slovácké tržnici. Prodejci zde opět nabízeli nejrůznější produkty - od čerstvého pečiva, přes nespočet druhů koření až po ručně vyráběné hračky. Mezi prodávaným zbožím se ale také objevila například keramika, med, frgály nebo dokonce ručně vyráběné ozdoby do vlasů. Sortiment nabízených výrobků byl opravdu bohatý.
Pro děti pak byla připravena tvořivá dílna s malbou slováckých ornamentů.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace