Vánoční Hostětín

Vánoční Hostětín
Hostětín Společnost 30 / 12 / 2013

Napečeno, nazdobeno, dárečky vyrobeny. Zdravé vánoční cukroví, ozdoby z ovčí vlny a sena i krásné dárečky - to vše čekalo na dětské i dospělé návštěvníky v Hostětíně. Za předpokladu, že si je sami vyrobí. Favoritem kurzu pečení zdravého vánočního cukroví byly datlové hvězdičky z celozrnné špaldové mouky, do nichž se nepřidává cukr. I bez něho jsou slaďoučké a rozplývají se na jazyku. Dalším zajímavým receptem jsou mrkvánky, které, jak již název správně napovídá, mají jako základní výrobní surovinu mrkev. Své příznivce si ale našly i žitné perníčky nebo cukroví z ovesných vloček.
K Vánocům patří samozřejmě i ozdobený byt a dárečky. „Já si z Hostětína odnáším krásný vánoční věnec svázaný ze sena a ozdobený přírodninami. Syn si ozdobil perníčky a vyzkoušel výrobu drátkovaných náušnic, řekla účastnice Maria Tomčalová, která ocenila především příjemnou pohodu panující navzdory předvánočnímu shonu a stresu.
Další návštěvníci si z vánočního tvoření odnášeli malované tašky, náušnice a ozdoby z ovčí vlny nebo vánoční dekorace z hlíny a sena. „Vánoční tvoření organizujeme každý rok a pokaždé se snažíme, kromě tradičního zdobení perníčků, připravit další řemeslné dílny. Letos byly velkým hitem vánoční ozdoby ze sena a svícny na vánoční stůl, říká Marie Křiváková, ředitelka Centra Veronica. „Chceme, aby si návštěvníci vyzkoušeli tradiční řemesla i nové způsoby výroby drobných dárkových předmětů. Je krásné pozorovat, jak se děti s rodiči a prarodiči těší ze společně vyrobené vánoční ozdoby, či dárku. To jsou ty nejcennější chvíle, které si můžeme (nejen na Vánoce) navzájem dát, dodala Křiváková.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace