Vaření trnek se vrací do komornějších kolejí...

Vaření trnek se vrací do komornějších kolejí...
Foto: pas  /  Nejen vařené, ale i pálené trnky bylo ke koštování.
Břestek Společnost 11 / 09 / 2014

Letos se urodilo modrého slováckého pokladu pod Chřiby málo

Vaření trnek na Břestku se letos odehrálo ve stínu Festivalu balonů, který se konal ve vedlejším areálu. V podvečer všude vládl chaos a totální automobilová zácpa davu přijíždějících návštěvníků. Díky nezvládnutí dopravního kolapsu nepřijela ani autobusová linka a turisté tak zůstali napospas svému osudu.
Trnková vůně i přes všechny zmatky přilákala své pravidelné návštěvníky, kteří měli možnost ochutnat metyju i trnkovou máčku s voňavým uzeným, podrcat kotulkou, okoštovat několik vzorků slivovice či břestecký koláček... Děti malovaly na roli papíru maminku, tatínka a trnky. Svou veřejnou premiérou prošla folková kapela Nafurt, kterou dali dohromady tupeští tatíci - amatérští muzikanti. Trochu jsme zvolnili. Rozhodli jsme se vrátit k původnímu plánu: raději dělat hlavně radost sobě a svým přátelům než se pouštět do megalomanských akcí, prohlásil s úsměvem Květoslav Trávníček, předseda Sdružení pro udržení tradic v Břestku. Letos je modrého slováckého pokladu málo, tak se nám i hodí, že nepřišly davy lidí, poznamenal předseda SUTu. Metrák trnek dali dohromady horko těžko. Aby byla plná kotulka, nějaké dokonce museli dokupovat.      

Galerie

Vaření trnek v Břestku

Vaření trnek v Břestku

10 / 09 / 2014
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace