Využili nevyužitý prostor

Využili nevyužitý prostor
Foto: sal
Bojkovice Společnost 25 / 06 / 2016

Jak nejlépe využít nevyužitý prostor? Tuto otázku si položili v Rodinném centru RC Nebojsa v Bojkovicích při pohledu na nevzhledný a málo využívaný prostor za jejich domem v sousedství místního muzea Bojkovice. Po vypracování projektu a za pomoci nejen Nadace Synot, ale také města Bojkovice mohli ve středu 15. června slavnostně za účasti starosty Petra Víceníka otevřít Nebojsův dvorek. „Prostor, který jsme před dvěma lety dostali od města k užívání, dlouho neplnil svůj účel. Až v loňském roce nás podpořila Nadace Synot a od letošního února jsme se naplno pustili do realizace. Myslím, že výsledek mluví za vše. Nebojsův dvorek je klidným koutkem v rušné části města. Je to klidová zóna, kde si mohou rodiče v klidu dát kávu a posedět na pohodlném posezení, zatímco se jejich děti hrají v bezpečném prostředí, uvedla Lada Koubková, zakladatelka RC Nebojsa.
Malý, přesto útulný dvorek bude nyní sloužit jednak návštěvníkům Rodinného centra, ale bude také využíván při různých akcích, které se budou konat v blízkosti centra. Zajímavostí, která návštěvníky zaujme na první pohled, je přeměna starých pneumatik na příjemné posezení, ale také na herní prvky. „Staré a nepotřebné pneumatiky po úpravě ještě dlouho budou plnit velmi zajímavý účel a kolegyně se dokonce přihlásily do projektu Reci věci. Přijďte se sami podívat na tu úžasnou proměnu a přesvědčit se o pohodlnosti a účelnosti posezení a herních prvků, dodala Lada Koubková. Kromě herních prvků z pneumatik bude asi v největším zápřahu trampolína.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace