Za ovarem se vydal na středověký hrad až do francouzského Lyonu

Za ovarem se vydal na středověký hrad až do francouzského Lyonu
Foto: Kateřina MAHĎÁKOVÁ  /  Zabijačkové speciality sytily davy návštěvníků Buchlova.
hrad Buchlov Společnost 04 / 01 / 2018

Na Buchlov proudily masy lidí

Na Štěpána se tradičně otevřely brány hradu Buchlov. V zajímavém programu si to své našel opravdu každý. Pro gurmány nechyběly tradiční zabijačkové speciality, pro milovníky tradic zase výstava betlémů či živý betlém s ukázkou klanění tří králů a pro fanoušky historie byly otevřeny opět prostory purkrabství, které jsou běžně mimo prohlídkové trasy a kde bylo k vidění, jak nejspíš vypadaly Vánoce u posledních majitelů hradu, u hrabat Berchtoldů. Na zahřátí byl k dispozici svařák, punč či čaj z „Lípy neviny“, který byl pro všechny návštěvníci zcela zdarma a zájemci si jej ještě mohli nechat ochutit rumem.
Na Buchlov se i letos vydaly davy návštěvníků, mezi nimi byly také česko-francouzští manželé Petra a Jérémie Jullien. Petra pochází z Uherského Brodu, s Jérémiem žije ve francouzském Lyonu devět let, z toho téměř 3 roky jsou manželé. Oběma se návštěva středověkého hradu velmi líbila!
„Zabijačkové speciality se sice ve Francii sehnat dají, ale spíš jen tlačenka. Takový ovar, prejt nebo jitrnice jsou pro nás vzácnost, kterou si můžeme dopřát jen, když dojedeme na Moravu,“ shodli se manželé.
Jérémie nejvíc oceňuje spontánnost místních lidí a slivovici. „U nás nezažijete, že jdou lidi na výlet a nesou si s sebou ploskačku slivovice, ale tady je to takové přirozené,“ chválí si Jérémie, který díky manželčiným příbuzným už slivovici dokázal přijít na chuť a pozvání na „štamprlu“ nikdy neodmítne.

BUBLINA
Štěpánský pochod připomínal turistickou dálnici

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace