Zabijačka provoněla Rochus

Zabijačka provoněla Rochus
Foto: sal
Uherské Hradiště Společnost 18 / 02 / 2020

Krátce před sobotním polednem vyrazily do Skanzenu Rochus stovky lidí. Hlavním lákadlem byla totiž slovácká zabijačka a jiné masopustní tradice. Sotva se brány skanzenu otevřely, lidé ihned obsadili stánky se zabijačkovými specialitami. Ovarová polévka přímo do konvičky, ovarové maso na tácek, k tomu kousek jitrničky či klobásky, dobré jarošovské pivo. Prostě zabijačková idylka se vším všudy. Kromě masových specialit byly k ochutnání i další masopustní pochutiny, jako jsou koblihy, báleše, patenty, Honzovy buchty, medovina nebo svařák. Zatímco pro ty starší návštěvníky nebylo zpracování masa v podobě zabijačky nic nového, ti mladší naopak zírali, když viděli viset půlku prasete, nebo když řezník porcoval maso. Ke všem těmto tradicím byl i odborný výklad, názorné ukázky, které zpestřil svým vystoupením soubor písní a tanců Olšava. V jeho podání měli návštěvníci možnost poznat, jak probíhá taková fašanková obchůzka na Uherskobrodsku.

Galerie

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace