Zabijačku připravoval klobáskový král
Foto: Katka MAHĎÁKOVÁ
Na tradiční zabijačku mohli vyrazit obyvatelé Uherského Hradiště do Vinohradské ulice. U Sklepů Mařatice to od časného sobotního rána vonělo zabijačkovými specialitami. Ty pro návštěvníky připravoval tým z řeznictví Hakalík z Lanžhota, který se pyšní mnoha oceněními jako Král slovácké klobásky či Tradiční výrobek Slovácka. Na zabijačkové speciality padlo deset prasat a v nabídce nechyběl ovar od libového až po tlusté maso, zabijačková krvavá polévka, jitrnice, jelítka, tlačenky z dvou druhů masa, klobásky a škvarky. Řídíme se starými recepturami, nedáváme tam nic navíc. Snažíme se o tu poctivou klasiku, prozradil Miroslav Hakala mladší.
Na zabijačkové speciality nevyrazili jen místní, až ze slovenských Piešťan dorazil i Josef Trebatický Miluju jižní Moravu, co se týče turistiky, stravy, gastronomie, všeho. Jižní Morava je momentálně můj top cíl a sem si chodím oddechnout od slovenské politiky, objasnil Jozef Trebatický důvod, proč ho zaujala právě tato akce.