Zvládli vypít 3 700 piv?
Foto: pri
Kvality zlatavého moku hodnotili v Záhorovicích
I do druhého ročníku Pivních slavností se pustil TJ Záhorovice v čele s Miroslavem Andrlíkem. Hostům připravili bohatou nabídku sedmnácti druhů kvalitních piv od sedmi nejznámějších pivovarů z Čech a Moravy. Po loňských zkušenostech jsme s přípravami začínali v osm ráno, abychom rozvedli elektřinu k chlaďákům, postavili stany a jídlo, říká Andrlík, který se poučil z loňska hned dvakrát. Starší občané chtěli dechovku. Abychom jim vyšli vstříc, pozvali jsme domácí DH Záhorovjané, zdůrazňuje trenér a jednatel v jedné osobě, že akci pořádají pro všechny generace a nechtějí na nikoho zapomínat i na poli kulturního vyžití.
Pro mladší generaci v pozdějších hodinách hrála reprodukovaná hudba a na večerní zábavu přijeli zahrát hradišťští Kumpáni. To ale nebylo vše. Pití piva není jen pro muže. Nabídku jsme rozšířili i pro ženy, které mohou ochutnat kromě piva čepovaného i piva ochucená s příchutí citrónovou, grepovou nebo horkou novinku černý rybíz. Pro řidiče nechybělo ani pivo nealkoholické, vyjmenovává Andrlík z pestré nabídky, kterou ještě rozvedl i do gastronomického směru. Pro rychlejší odbourání alkoholu je zde srnčí, guláš, žebírka, pečená kýta.
Na dračku šlo jako loni speciální světlé 14° pivo Kvasar. Je to pivo s medem, které si lidé oblíbili už loni. Těsně za ním je Comenius 14°, Master 13° polotmavý, ležák, vybírá z nabídky nejžádanějších zlatých moků. Desítku jste však ochutnat nemohli ani jednu. Tato piva si každý může koupit po okolních hospodách běžně. Záměrně jsme proto zacílili na piva vícestupňová, dodává Andrlík před pípami, u kterých obsluhovala vždy dobře naladěná obsluha. Vypít bezmála 4 000 piv se nepodařilo. Díky večernímu dešti jich vyčepovali pouze dva tisíce.