Valenta s Planetou lámali rekordy

Valenta s Planetou lámali rekordy
Slovácko Sport 20 / 01 / 2016

Junior Jan Hanáček z Uh. Brodu vybojoval stříbrnou medaili

Siloví trojbojaři ze Slovácka zazářili na republikovým šampionátu v Sedlčanech. Junior Jan Hanáček ze Spartaku Uherský Brod vybojoval titul vicemistra a dvojice veteránů Pavel Valenta, Jiří Planeta z Klubu kulturistiky Slovácké Slavie Uherské Hradiště získala mistrovskou trofej!
Klasický silový trojboj představuje dřep, benč a mrtvý tah. Dvacetiletý Hanáček v juniorské kategorii do 105 kilogramů nestačil jen na zlínského Porteše, když získal 393 bodů. „Honza v dřepu zvedl 225 kilogramů, na benči udělal 165 a v tahu 260. Výkonem na benči vytvořil národní rekord a zapsal se do historických tabulek,“ prozradil Stanislav Sedláček, předseda brodského klubu. Ve středních Čechách se představil i Hynek Fránek, ještě donedávna Hanáčkův kolega, který přestoupil do Kuřimi. V kategorii do 83 kilogramů vybojoval bronz.
Zápolení Masters vyšlo na jedničku nestárnoucím borcům Slovácké Slavie, Pavel Valenta (kat. nad 60 let a do 74 kg) i Jiří Planeta (kat. nad 60 a do 120 kg) vybojovali titul mistrů republiky.
Valenta tak vybojoval mistrovskou trofej už popáté. Dřepnul s činkou o váze 167,5 kilogramu, v benči vytlačil 97,5 a v mrtvém tahu 195. „V součtu to dělalo 460 kilogramů, což spolu s dřepem a mrtvým tahem znamenalo tři nové české rekordy,“ říká Valenta.
Planeta, vážící 99,9 kilogramu, dřepl 180, v benči dal 120 a v mrtvém tahu 220 kilogramů, což je nový český rekord, který přepsal i celkovým výkonem v trojboji 520 kg. V hodnocení věkové kategorie 60-69 let bez rozdílu váhy, Valenta vyhrál a Planeta skončil třetí.
 „Výkony jsme si zajistili  mistrovskou třídu,“ dodal Valenta. Za zmínku stojí i jejich společné čtvrté místo mezi třiadvaceti soutěžícimi družstvy, řada z nich totiž měla až pět závodníků.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace