Garden Food Festival v Bzenci oslaví 100 let Bzeneckého octa

Garden Food Festival v Bzenci oslaví 100 let Bzeneckého octa
Foto: Robert Mročka  /  Tradiční průvodce - herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.
Bzenec Zajímavosti 15 / 07 / 2021

Hned první zastávka letošního Garden Food Festivalu je novinkou. Poprvé se tento svátek skvělého jídla a pití objeví v zahradě zámku Bzenec. Víkend 17. a 18. července bude kromě bohatého zastoupení domácí i světové kuchyně oslavou 100 let Bzeneckého octa. Ten pak procestuje gastronomickou tour po všech zastávkách v Čechách i na Moravě.

Organizátoři v Bzenci chystají bohatý dvoudenní program, kterým bude provázet herečka a moderátorka Markéta Hrubešová. Nezapomínají ani na zábavu pro celou rodinu, stánky domácí i světové kuchyně a samozřejmě kulinářské show. A právě Bzenecký ocet se stane ingrediencí mnoha z nich.

„Milujeme vaření, kuchyni a věříme v důležitost octa, dosud málo doceněné ingredience. Octů je totiž několik druhů a každý se hodí k přípravě jiných jídel,“ prozrazuje Peter Filo, obchodní ředitel společnosti, která vyrábí Bzenecký ocet. „Chceme ocet hospodyňkám více přiblížit, stejně tak jako naši předchůdci v Bzenci před 100 lety. Nově vyrážíme i za příznivci gastronomie na tour Garden Food Festival. Chceme jim živě ukázat, jak s octy jako skvělými dochucovadly správně pracovat,“ doplňuje Filo.

Dárková sada octů a kniha jako dárek

Výrobce Bzeneckého octa si pro návštěvníky Garden Food Festivalů připravil speciální limitované balení ovocných Bzeneckých octů. „Mohou si tak domů odnést dárkovou sadu vinných octů červeného a bílého, jablečného octa, speciálu na saláty s chutí bylinek nebo dvojici originál balzamikových octů vyráběných podle přísných pravidel v italské Modeně,“ vyjmenovává Peter Filo. Ke každé zakoupené sadě získají návštěvníci zdarma jako dárek knihu 100 receptů s úžasnými recepty od českých food bloggerek, ale i tradičními a léty prověřenými návody k zavařování a nakládání.

Kromě vaření s Bzeneckým octem dojde v průběhu víkendu na školu vaření s Lukášem Neckářem, odborníkem na asijskou kuchyni, který s dětmi i dospělými připraví sushi nebo závitky. Pod dohledem šéfkuchaře Ondřeje Moliny proběhne soutěž v otevírání ústřic nebo společné vaření s vybranými návštěvníky.

Kromě gastronomických zážitků se o ty hudební postarají například písničkář Honza Grebík a zpěvačka Kamila Polonyiová, Event Jazz Trio, v sobotu večer zahraje k besedě u cimbálu Harafica se svými hosty. O program pro děti se postará Pavel Chabičovský a nejmenší si užijí i loutkovou pohádku.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace