Předprodej slovácké kuchařky se chýlí ke konci

Předprodej slovácké kuchařky se chýlí ke konci
Foto: Region Slovácko  /  Iniciátorky reedice Lenka Durďková a Veronika Friedlová.
Slovácko Zajímavosti 23 / 06 / 2021

Ještě pár dnů máte příležitost objednat si oba díly Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku. Navíc za zvýhodněné ceny. Ještě jste o těchto kuchařkách neslyšeli? Oba díly zmizely z prodejích pultů již před lety. Co však nemizelo, byl zájem veřejnosti.

Tým Regionu Slovácko se proto rozhodl rozběhnout projekt reedice. Už několik měsíců tak probíhají přípravné práce, korektury, úpravy, focení i vaření. V dubnu byl pak zahájen předprodej, který bude k poslednímu červnu ukončen.

První díl kuchařky spatřil světlo světa již v roce 2010. Kniha je dělena na kapitoly dle jednotlivých částí Slovácka. Nové vydání bude obohaceno barevnými fotografiemi. Ty byly pořízeny ve Skanzenu Rochus v Uherském Hradišti a záměrem bylo především vystihnout atmosféru tradiční slovácké kuchyně aneb jak to asi mohlo vypadat v kuchyních dříve, když k vaření stačilo pár běžných surovin a základní kuchyňské vybavení.

Druhý díl kuchařky vyšel v roce 2014. Nové vydání se od toho původního nebude lišit tak výrazně jako v případě prvního dílu, těšit se ale můžete například na novou titulní stranu. Kuchařka není dělena dle etnografických oblastí, jako tomu bylo v případě prvního dílu, ale dočtete se o typických surovinách a o pokrmech, které se připravovaly pro určité příležitosti, dle ročního období a svátků. Obě knihy dohromady čítají celkem 250 receptů.

Objednejte si svou kuchařku i vy! Jen do 30. června 2021. Jedná se o předprodej, knihy budou distribuovány od září tohoto roku. Veškeré další informace naleznete na webu Regionu Slovácko - www.slovacko.cz/slovackakucharka. Tam také probíhá samotný předprodej a pořídíte zde i šikovné a stylové pomocníky do kuchyně k vaření, pečení či servírování.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace