Tři dny a noci se budete bavit na Andělských hodech

Tři dny a noci se budete bavit na Andělských hodech
Foto: archiv Roman Paulus  /  Roman Paulus patří v kuchařském oboru ke světové špičce.
Veselí nad Moravou Zajímavosti 26 / 09 / 2018

Šefkuchař Roman Paulus připraví ochutnávku husích specialit

Andělské hody si získávají stále větší pozornost veřejnosti díky bohatému programu, který je doprovází. V pátek 28. září se rozběhne pestrý hodový program, který v 16.00 odstartuje stavění máje. Večer se spustí i program na hlavním pódiu na náměstí, kde budou hrát DH Konúpci, CM Fraj, Veselský mužský sbor, CM Veselica.
Vrcholem hodů je sobotní program, který přinese jak hodové veselí s krojovou obchůzkou, tak pouťovou atmosféru s koštem burčáku nebo husími specialitami od šéfkuchaře Romana Pauluse. Na dvou pódiích se dopoledne představí kapely Jinan a Flashband.
„Odpoledne se budou s patřičnými úkony a muzikou vyzvedávat stárci a stárkyně v Zarazicích a v Milokošti. Odpoledne na náměstí přeberou štafetu hostující folklorní soubory,“ uvádí Daniela Evjaková za pořadatele z Domu kultury. „Krásnou podívanou bude nepochybně krojovaný průvod s dechovou hudbou, s nazdobenými povozy napříč celým městem, který vyráží v 16.00 pro požehnání. V podvečer se umístí právo a vyhlásí vítěz nejlepšího burčáku. Po programu místních folklorních seskupení se přesune dění do kulturního domu na hodovou zábavu s DH Šohajé a CM Veselica,“ dodávají pořadatelé. Novinkou je malé pódium i v Kafé v kině, kde bude v průběhu večera hrát k poslechu CM Fraj.
Hody se uzavřou v neděli 30. září, kdy se centrum dění přesune před kostel svatých Andělů strážných. Po nedělní hodové mši bude následovat zpívání před kostelem za účasti dechové hudby Šohajé, Veselského mužského sboru a cimbálové muziky Fraj. V 15.00 proběhne v kostele slavnostní hodový koncert komorní hudby.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace