Uprostřed Topolné vyrostl pivovar!
Foto: pas / Sládek Topolského pivovaru Miroslav Cvan s místním šohajem Svaťou Paroubkem a jednatelem Topolské hospody Josefem Žmolou.
Kaplan označil pivo za postní nápoj, proto Topolský pivovar posvětil i v postní době
V místech, kam dlouhá léta chodili Topoláci na poštu, se dnes vaří pivo! Za velkého zájmu veřejnosti požehnal prostorům v sousedství Topolské hospody kaplan bílovické farnosti Artur Kozik, útrobami pivovaru provázel sládek Miroslav Cvan. Vyhrávali domácí hudebníci MaDeT. Návštěvníky čekaly pivní soutěže a ochutnávky.
Topoláci mají svůj pivovar, svoje pivo. Prozatím světlou desítku a dvanáctku a polotmavou jedenáctku a třináctku.
Mám rok praxe v malém pivovaru, ale v roli sládka je to pro mne premiéra, přiznal Cvan, rodák z Brna momentálně žijící v Praze, který v brzké době plánuje uvařit i tři speciály.
Pro místní nakoupíme nerezové džbánky, v kterých si k nám budou chodit pro pivo, slibuje sládek, protože do petek pivo točit nehodlá. Neumím zaručit kvalitu piva v tomto obalu a mám s ním i vnitřní problém!