Za Johna Lennona získala zlatý pohár!

Za Johna Lennona získala zlatý pohár!
Foto: Blanka Kupová  /  Zlatá Natálie Boorová, Marek Mráz a bronzová Kateřina Hubáčková.
Kroměříž Zajímavosti 08 / 04 / 2019

Úžasný úspěch se šarišským cupcakesem s čokoládovou mascarponovou pěnou

Již poosmé se v březnu sjeli do Kroměříže mladí gastronomové z tuzemska i zahraničí, aby se zúčastnili mezinárodní soutěže Gastro Kroměříž 2019. Mimo soutěžících z hostitelské České republiky se do klání zapojili studenti ze Slovenska, Polska a Itálie.
Soutěžilo se ve čtyřech odborně zaměřených kategoriích: kuchař, cukrář, barista a sommeliér. Mladí odborníci museli dodržet obecné zadání a časový limit na přípravu pokrmu či nápoje. Během nedlouhé doby se společenský sál naplnil vůněmi a pochutiny vznikaly účastníkům doslova pod rukama. A právě šikovnost svých rukou potvrdili výborně připravení žáci reprezentující Střední školu průmyslovou, hotelovou a zdravotnickou Uherské Hradiště.
Mezi cukráři neměla konkurenci žákyně 1. ročníku Natálie Boorová. Na téma Svět kolem nás - John Lennon vyrobila šarišský cupcakes s čokoládovou mascarponovou pěnou a mimo vítězství ve své kategorii získala také celkové 1. místo se zlatou medailí a zlatým pohárem.
„Je to nebývalé, věděla jsem, že je Natálie moc šikovná a precizní, ale až takový úspěch jsem nečekala. Tím spíš, že se jedná teprve o žákyni prvního ročníku,“ neskrývala svoji radost Věra Matušková, pod jejímž vedením se dívka na soutěž připravovala.
Úspěšní byli ale i další dva žáci. Kateřina Hubáčková z 3. ročníku skončila na třetím místě mezi kuchaři, když vytvořila úžasný pokrm - kuřecí váleček s pažitkou a parmazánem, špenátovou raviolu s ricottou a kuřecími kousky na šafránu, kukuřičné pyré a prach z červené řepy. Marek Mráz z 2. ročníku připravil lahodné espresso macchiato, espresso a cappuccino a mezi baristy obsadil deváté místo.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace