Dobrá zpráva: Jarošovský pivovar otevře do Vánoc, hitem bude Šohaj
Foto: ilustr. web / Miroslav Harašta, ředitel Jarošovského pivovaru
Jarošovský pivovar povstává z trosek bývalé dřevovýroby v Uherském Hradišti, výroba piva se na adrese Pivovarská 303 rozjede ještě letos. Role hlavního sládka se chopí Jan Vasil, který má za sebou třicetiletou praxi v oboru. Aktuálně už v ležáckých sklepech zraje čtrnáctistupňové světlé speciální pivo Šohaj, vánoční dárek pro pivní znalce.
Pivo jsme navařili ve Znojmě na velmi podobné technologii, kterou chystáme pro Jarošov. Název Šohaj je dán historií výroby piva v Jarošově. Pivo je to silné, bytelná čtrnáctka bude opravdu jen pro pořádné šohaje z Hradišťska, potvrdil s úsměvem horkou novinku Miroslav Harašta, ředitel Jarošovského pivovaru. Receptura Šohaje? Plzeňský a mnichovský slad, čtveré chmelení (třikrát v průběhu várky a počtvrté za studena přímo v ležáckém tanku - pozn. autora) a český chmel. Pivo má plné tělo, vyšší hořkost a aromatičtější chmelovou vůni, prozradil ještě Harašta. Ochutnávku Šohaje pivovar připravuje na slavnostní otevření v prosinci, přesný termín zatím tají. Tradice vaření piva tak v Jarošově ožije po dlouhých 19 letech, jen o 600 metrů dál od areálu proslaveného rockovou kapelou Argema.
VÍCE ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ NEBO PLACENÉ VERZI TÝDENÍKU DOBRÝ DEN S KURÝREM
