Gastroden ve znamení cestománie

Gastroden ve znamení cestománie
Foto: zde  /  Cukráři lákali nejvíce - Spíše umělecká díla než laskominy připomínaly práce studentů VOŠ, SOŠ a SOU ze Bzence na tamním Gastrodnu. Představení školy si nenechali ujít jak žáci vycházející ze základních škol, tak i jejich rodiče, penzisté či děti z mateřských škol.
Bzenec Zprávy 28 / 11 / 2009

V duchu světové a zejména evropské spolupráce se nesl 14. ročník Gastrodne ve Bzenci, který pořádá tamní vyšší odborná škola, střední odborná škola a střední odborné učiliště (VOŠ, SOŠ a SOU). Akci, která se stala svátkem celého města, navštívilo více než tisíc návštěvníků.
„Když jsme před čtrnácti lety převzali budovu bývalého hotelu Junior a zrodila se při té příležitosti myšlenka vytvořit zde prezentaci všech oborů školy, nikdo netušil, jak monstrózní akce z toho vznikne,“ přiznal ředitel VOŠ, SOŠ a SOU ve Bzenci Emil Ševčík, který uvedl, že letošní ročník škola připravila ve znamení cestománie. „Důvodem je naše rostoucí spolupráce se zahraničními partnery, kdy jsme k již tradičním Němcům a Rakušanům připojili nově i Angličany a Italy,“ vysvětlil Ševčík.
Motiv cestování byl vidět nejlépe u cukrářů, kteří zachytili na svých výtvorech snad všechny možné symboly různých částí světa. „K výrobě jsme použili hodně perníku, modelové a sněhové hmoty a čokolády. Zachytili jsme tak všechny kouty světa od severního pólu až po tropy, k tomu jsme připravili ukázku dezertů určených ke slavnostním příležitostem a čokoládové bonbony,“ uvedla vrchní mistrová oboru cukrář Marie Kučerová.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace