Gymnazisté si pochutnávají v novém

Gymnazisté si pochutnávají v novém
Foto: sal
Uherské Hradiště Zprávy 21 / 03 / 2014

Studenti gymnázia v Uherském Hradišti se už při obědě necítí jako sardinky. Už čtvrtý týden si připadají jako ve špičkové restauraci, navíc s netypickým výhledem na jednu z rušných křižovatek ve městě. Škola má totiž 130 let od založení konečně vlastní kuchyň.
„Ve škole se nikdy nevařilo, dlouhá léta jsme obědy pro více než sedm set strávníků dováželi. Jelikož se však vydávaly v budově s kapacitou 108 míst, denně jsme řešili náročné situace plynoucí z nedostatečného prostoru,“ říká Zdeněk Botek, ředitel gymnázia. Rozjet provoz kuchyně bylo doposud nemožné, dovážení stravy z Jarošova se zase stávalo neúnosné. Trn z paty škole vytrhla až přestavba sousedícího autosalonu Citroën na komplexní stravovací objekt s kapacitou 800 obědů.
Zlínský kraj, zřizovatel gymnázia, tak vyslyšel letité požadavky na zabezpečení oprávněné potřeby studentů i zaměstnanců školy. „Nová jídelna má 158 žákovských a 36 zaměstnaneckých míst, což splňuje kapacitní potřeby. Ozdobou je i kuchyň, její vybavení samozřejmě odpovídá náročným hygienickým normám,“ prozradil Botek. Stavba přišla na 50 milionů korun, včetně 17 milionů za koupi sousední budovy s pozemky.
Součástí investice je i úprava prostor nad jídelnou, kde vznikají nové učebny a kabinety. „Škola se tak vybavením zařadila mezi špičkové evropské vzdělávací areály,“ zdůraznil Botek.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace