Jak se šlape zelí

Jak se šlape zelí
Foto: sal
Zprávy 06 / 11 / 2012

Za kvalitou stojí poctivé šlapání

Kysané zelí, které opouští brány firmy Hamé, se v této firmě již od roku 1925 připravuje stále stejnou metodou. Tedy tradičním šlapáním zelí ve velkých zásobnících a bez jakýchkoliv konzervantů nebo umělých přísad. Základem je kvalitní zelí z podzimní sklizně, sůl a kmín v tajném poměru a šikovné šlapačky, které celou směnu v uzavřeném prostoru velkého tanku poctivě prošlapávají krok po kroku nakrouhané zelí a odvádějí z něj přebytečný vzduch. Za směnu každá z pracovnic v průměru nachodí kolem deseti kilometrů. Celý proces probíhá v téměř sterilním prostředí. Po naplnění velkého tanku se vše pokryje fólií, zatíží vodou, čímž dojde k uzavření a zamezení přístupu vzduchu. Takto bude zelí zrát 6 - 8 týdnů. Následně se již kysané zelí balí ve sladkokyselém nálevu do sáčků nebo sklenic a uzavřený produkt se steriluje při teplotách kolem 90 stupňů.

Galerie

Jak se šlape zelí

Jak se šlape zelí

06 / 11 / 2012
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace