Jarošov chce ročně uvařit na 40 hektolitrů piva!

Jarošov chce ročně uvařit na 40 hektolitrů piva!
Foto: sal  /  Miroslav Harašta, ředitel akciové společnosti Jarošovský pivovar
Jarošov Zprávy 30 / 11 / 2015

Obnova vaření piva v Jarošově je zase o kousek blíž. Jestli skupina investorů v tempu nepoleví, v létě zahájí výrobu v budově bývalé dřevovýroby na adrese Pivovarská 303, Jarošov. Světlo světa už spatřilo logo Jarošovského pivovaru, ve kterém se snoubí symboly folklorního Slovácka a piva.
Když se plány investorů naplní, zlatavý mok, proslavený skupinou Argema, ožije po dlouhých 19 letech! „Jarošov a pivo k sobě odnepaměti patří, ve městě má bohatou historii. Jsme připraveni tradici oživit malým lokálním pivovarem s roční kapacitou 20 až 40 hektolitrů. Uvaříme kvalitní český ležák, svrchně kvašené speciály, ale také lahvové a filtrované pivo,“ prozradil Miroslav Harašta, ředitel akciové společnosti Jarošovský pivovar se základním jměním 6 milionů korun. Harašta zároveň šéfuje i skupině investorů, jež se zabývá obnovováním pivovarů v historických místech. Jako první oživili pivovar ve Znojmě, číslo dva bude právě Jarošov. „Záměr plně podporujeme. Vždyť Jarošov bez pivovaru není stoprocentní, pivo k němu neodmyslitelně patří,“ reagoval Stanislav Blaha, starosta Uherské Hradiště.

VÍCE ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ NEBO PLACENÉ VERZI TÝDENÍKU DOBRÝ DEN S KURÝREM

banner
TOPlist