Jarošovský pivovar investoval miliony do výroby, ročně uvaří až 3 miliony piv!
Foto: Jarošovský pivovar / Investice do navýšení výrobních kapacit přišla na 14 milionů korun.
Jarošovský pivovar rozšiřuje výrobu, nově tak ročně vyprodukuje až 15 tisíc hektolitrů piva. Stávající kapacita výroby je o třetinu nižší. Jen nová stáčecí linka naplní až 1 500 litrů PET lahví a 2 000 půllitrových plechovek za hodinu! Investice do navýšení výrobních kapacit přišla na 14 milionů korun.
„Stáčecí linka stála pět milionů, nové tanky a varna 5,5 milionu, technologie dva a zbytek spolkly stavební úpravy. Investice je odpovědí na rostoucí poptávku po našem vysoce kvalitním řemeslném pivu,“ uvedl Martin Melichárek, výkonný ředitel Jarošovského pivovaru.
Rozšíření výroby společnosti umožní zvýšit produkci na 15 000 hektolitrů ročně. „To je v Jarošově strop. Jsme vděční za rostoucí zájem o naše řemeslné regionální pivo a těšíme se, že zákazníkům nabídneme ještě více kvalitních produktů,“ dodal Melichárek.
Souběžně s investicí do rozšíření výroby pivovar představil novinku ve svém portfoliu - Jarošovský Rochus 13%, experimentální pivo s přídavkem čerstvé hroznové šťávy. Uvařený byl u příležitosti Slavností vína ze tří druhů sladů a chmelený i za studena odrůdou Nelson Sauvin. „Jde o ochucené silné světlé pivo stylu Fruit Ale, do kterého jsme přidali čerstvou lisovanou šťávu z hroznů. Rochus je unikátní pivo, vařené infuzí, svrchně kvašené a za studena chmelené. Reflektuje trend mezi řemeslnými pivovary, které zkoumají různé styly, příchutě a přísady,“ informovala Gabriela Uherková, mluvčí pivovaru, s tím, že zájemci o pivo Rochus si na novou várku počkají až do příštích Slavností vína.