Jarošovský pivovar rozjel výrobu, 6. únor vejde do dějin
Foto: sal / Hlavním sládkem pivovaru je Jan Vasil (vlevo), podsládkem se stal Milan Esender.
Pondělí 6. února 2017. To je datum, které se nesmazatelně zapíše do historie pivovarnictví v Uherském Hradišti. Po dlouhých 19 letech se totiž v Jarošově opět rozjela výroba piva! Dvanáctistupňový Jarošovský ležák z dílny hlavního sládka Jana Vasila pivaři ochutnají v polovině dubna.
Ale nezůstane jen u ležáků, ještě v únoru uvaříme klasickou desítku, čtrnáctistupňového Šohaje a také novinku, jedenáctistupňového Juru. Jsme součástí historického okamžiku, píšeme novou kapitolu pivovarnictví v Uherském Hradišti, ví moc dobře Miroslav Harašta, ředitel Jarošovského pivovaru, který povstává z trosek bývalé dřevovýroby na adrese Pivovarská 303. Jen 600 metrů od bývalého pivovaru, který proslavil hit rockové kapely Argema.
I když se výroba už rozjíždí na plné obrátky, stavební práce ještě zdaleka nekončí. Už brzy začneme rekonstrukci boční části, kde zřídíme reprezentační prostory pivovaru, včetně místnosti pro degustaci, sociálního zázemí pro návštěvníky a možná i minimuzea pivovarnictví v Jarošově, uvedl Harašta.
Hlavním sládkem pivovaru je Jan Vasil, rodák z Uherského Brodu, podsládkem Milan Esender z Uherského Hradiště. Ročně uvaří až 20 tisíc hektolitrů piva. Ve stálé nabídce se objeví čtyři piva - Jarošovská Desítka, jedenáctka Jura, dvanáctka Jarošovský Ležák a čtrnáctka Šohaj. A každé dva měsíce spatří světlo světa speciály, jako první s přívlastkem Velikonoční. V květnu plánujeme Den otevřených dveří s programem a zábavou pro širokou veřejnost, ještě předtím ale pozveme sousedy, prozradil Harašta.