Medaile z gastrošampionátu

Medaile z gastrošampionátu
Foto: archiv  /  Trio Šárka Dobřecká, David Žáček, Veronika Navláčilová (zleva) přivezlo zlatou a dvě stříbrné medaile!
Uherské Hradiště Zprávy 17 / 03 / 2012

Restauratéři, zbystřete! Hledáte šikovné kuchaře, číšníky nebo cukráře, ověnčené vavříny? Sáhněte po studentech Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uh. Hradišti, kteří se blýskli na 18. ročníku studentského gastronomického mistrovství republiky Gastro Junior - Nowaco cup 2012.
Trio Šárka Dobřecká, David Žáček, Veronika Navláčilová přivezlo zlatou a dvě stříbrné medaile! V národním finále nejprestižnější soutěže v zemi, která se už tradičně koná pod záštitou ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, reprezentovali obor cukrář, číšník i kuchař. „Soutěže se přitom na brněnském výstavišti zúčastnili vyslanci 44 škol a navíc studenti z Francie, Polska a Slovenska. Veronika, Šárka a David byli v silné konkurenci postaveni před nelehký úkol. Poradit si s povinnými surovinami a navíc v oboru kuchař a cukrář přidat tajné suroviny a ze všech ingrediencí pak vytvořit zajímavý pokrm,“ říká profesorka Miroslava Malušková.
Zlatou medaili vybojovala cukrářka Veronika Navláčilová, která se na jedničku popasovala se zadáním, jimž byl nákyp v moderní úpravě s tepelně zpracovanou tajnou surovinou. „Zabodovala krupicovým nákypem se slívou v portském víně, slívovým želé, trubičkou s mascarponovo-šafránovou pěnou a karamelovou zmrzlinou,“ prozradila zlatý nákyp Malušková. Za pikantní krůtí prsa, krůtí rolku na zeleninovém pyré, ragú z krémových žampionů a glazovanou zeleninu získala stříbrnou medaili kuchařka Šárka Dobřecká. Stříbro získal i číšník David Žáček, což je vzhledem k tomu, že studuje teprve druhý ročník oboru Hotelnictví a cestovní ruch, nejpřekvapivější úspěch.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace