Nejlepší cupcakes? Láska na provázku z Kunovic

Nejlepší cupcakes? Láska na provázku z Kunovic
Foto: archiv  /  Markéta Sukupová
Kunovice Zprávy 13 / 04 / 2016

Její cukrářské umění je obdivuhodné, odborníci žasnou, laikům se sbíhají sliny. Markéta Sukupová z Kunovic opět ukázala, že je mistryní svého oboru, když v prestižní soutěži Svatební dort roku vyhrála s Láskou na provázku kategorii Svatební sada cupcakes. „Zdobení jsem zvolila v mých oblíbených jemných pastelových tónech růžové a fialkové. Stylizované květinky, variace volánků i jemný třpyt symbolizují jedinečnost okamžiku svatebního dne a svázání provázkem pouto manželského slibu. A proto Láska na provázku,“ komentovala své vítězné dílo Sukupová, podle které byla nejnáročnější výroba lístečků. „Každý mi projde rukama minimálně šestkrát, zabere to nejvíc času. Samotné pečení a zdobení už není žádná věda,“ dodává skromně.
Markéta Sukupová figuruje mezi vítězkami soutěže Svatební dort roku už podruhé, loni ovládla hlavní kategorii s dortem, který nazvala Třpytivá kráska. Letos se přitom do prestižní soutěže špičkových profesionálních i amatérských cukrářů České i Slovenské republiky přihlásila až dvě hodiny před uzávěrkou. „Dlouho jsem váhala a nakonec to zkusila. Cupcakes totiž věnuju spoustu času a taky hodně frčí, jsou to takové sladké roztomilosti, které je možné připravit nejen na svatbu, ale třeba i narozeniny nebo jiné oslavy,“ říká Sukupová.
Odborná porota ji na základě zaslané fotografie poslala do pětičlenného finále v pražském hotelu Clarien Congress Hotel Prague, kde za dvě hodiny musela sadu cupcakes vyrobit. Jazýčkem na miskách vah byl styl práce, náročnost použitých technik při zdobení, konečná prezentace a hlavně chuť. I když Sukupová neměla konkurenci, do dalších soutěží se nepustí. „Kdepak, nejsem soutěžní typ, jsem vždycky strašně nervózní. Jednou za rok to úplně stačí,“ usmívá se cukrářka, která má navíc práce až nad hlavu. Objednávky přijímá už na půldruhého roku dopředu. Za rok přesto možná zkusí štěstí v kategorii Svatební design dortu.
Ještě předtím ji čeká týdenní stáž v cukrárně belgické restaurace Bruxx v Praze, kterou jí zajistila Láska na provázku.

autor: PETR ČECH
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace