Podnikatel ugriluje zdravotníkům lahodné makrely
Foto: Facebook / Lékaři a sestřičky Uherskohradišťské nemocnice si pochutnají na grilovaných makrelách.
Kulinářský zážitek čeká zdravotní sestřičky, lékaře, záchranáře a vůbec personál Uherskohradišťské nemocnice. Podnikatel Michal Hudec, majitel přístaviště a občerstvení U Rybičky v Babicích, totiž připravuje originální poděkování zdravotníkům za nasazení v první linii boje proti koronaviru. Ugriluje jim makrely!
„Když jsme začali na přístavišti z výdejního okénka servírovat grilované makrely, jen se po nich zaprášilo. Jezdí k nám lidé i z Vizovic nebo Bystřice pod Hostýnem, zájem je obrovský,“ vzpomíná na zárodek dobročinné myšlenky Hudec.
Jelikož se blíží Vánoce a letošní pandemický rok byl pro sestřičky a lékaře „zkouškou ohněm“, má pro ně dárek. Po domluvě s vedením nemocnice jim v pátek 11. prosince na dřevěném uhlí ugriluje 300 kusů makrel. „Cílem je podarovat jednu směnu, tedy něco kolem tří set zaměstnanců, což od deseti do tří hodin odpoledne zvládneme,“ říká Hudec.
Jeho přáním je však obdarovat všech 1 500 zaměstnanců Uherskohradišťské nemocnice, ve které mimochodem během pandemie koronaviru pomáhal jako dobrovolník. Třeba se mu splní. Jakmile totiž svůj nápad zveřejnil na sociálních sítích a vyzval její uživatele k zaslání dobrovolného příspěvku na nákup dalších makrel, za necelý den mu na účtu přistálo šestnáct set korun. „To je v přepočtu dalších šedesát ryb. Když se nám podaří získat peníze, rozložíme grilování na několik dní a dopřejeme nejchutnější grilovanou rybu všem zaměstnancům. A případně i policistům nebo hasičům,“ dodal člen Sboru dobrovolných hasičů z Babic.
Na grilované makrely pro zdravotníky je možné přispět na účet č. 107 - 3090720207/0100. „Peníze půjdou výhradně na nákup dalších ryb, nejde o výdělečnou činnost. Investujeme i nemalé vlastní prostředky,“ poznamenal Hudec.