Raciola dodává přes 30 tisíc kuřat denně

Raciola dodává přes 30 tisíc kuřat denně
Uherský Brod Zprávy 22 / 10 / 2010

Zájmem většiny obchodních řetězců je levně nakoupit, dobře prodat, přičemž původ potravin není příliš rozhodující. V potravinářství navíc platí spousta polovičatých zákonů, které spotřebiteli přehled jen ztěžují. Brodská potravinářská společnost Raciola zásobuje denně celou Moravu více než třiceti tisíci čerstvými kuřaty.
?Jak se zorientovat při nákupu potravin prozradil generální ředitel společnosti Bohdan Bidmon.
„Lidé by často rádi kupovali české potraviny, ale jak se v tom mají vyznat, když i současná legislativa nahrává různým fintám?“ ptá se Bidmon a vzápětí uvádí příklad. V okamžiku, kdy se do kuřete dovezeného odkudkoli řízné nožem, stává se z něj český výrobek. V praxi se tak může snadno stát, že z brazilských kuřat se prostým naporcováním stanou české kuřecí řízky.“ 
Evropská unie chystá podle Bidmona sérii opatření s cílem chránit evropské chovatele. Také proto, že na rozdíl od českých kuřat se ta zahraniční mohou léčit a očkovat téměř až do doby porážky a mimo země Unie se krmí masokostní moučkou. „Je to velká výhoda. U nás se to zatrhlo kvůli panice z nemoci šílených krav. Přitom je to pro kuřata stravitelnější potrava a to, že se moučka dává do krmiv pro domácí mazlíčky, téměř nikdo neví. Rozdíl v krmení přitom dělá až patnáct procent ceny,“ řekl Bidmon.
?Ředitel Racioly prozradil několik triků, jak i přes nedokonalou legislativu poznat české kuře od zahraničního. Kuřata u nás se prodávají bez krků a bez drobů, ty ze zahraničí je mají. Pak je rozhodující i velikost porcí. U nás se poráží kolem dvou kil, kdežto třeba v Polsku až u tří, řekl Bohdan Bidmon.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace