Šéfkuchařku Boráňovou zdobí medaile M. D. Rettigové

Šéfkuchařku Boráňovou zdobí medaile M. D. Rettigové
Foto: Archiv  /  Jitka Boráňová
Luhačovice Zprávy 13 / 04 / 2015

Jitka Boráňová, šéfkuchařka Francouzské restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Alexandria v Luhačovicích, je držitelkou jednoho z nejvyšších ocenění Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Na návrh jejího prezidenta Miroslava Kubce obdržela bronzovou medaili M. D. Rettigové.
Medaile se jménem slavné české kuchařky se uděluje za mimořádný přínos, podporu a aktivní spolupráci s asociací po dobu nejméně čtyř let.
Jitka Boráňová, která je absolventkou Kulinářské akademie, v Alexandrii vede šestičlenný tým kuchařů. Preferuje domácí českou a moravskou kuchyni, důraz klade na regionální pokrmy.
Šéfkuchařka Boráňová pracuje v akciové společnosti Lázně Luhačovice už dvanáct let. Před nástupem do Alexandrie vedla kuchyni v hotelu Jurkovičův dům. Zde působila v letech 2003-2010.
„Jitka Boráňová patří k dlouholetým členkám asociace a ve své práci využívá nejmodernější postupy a znalosti. Podílí se také na výchově mladých kuchařů,“ sdělil Štefan Kuča z agentury, která zastupuje lázeňskou společnost.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace