Sladké vítězství si užily cukrářky i mistrová, nová šampionka

Sladké vítězství si užily cukrářky i mistrová, nová šampionka
Foto: ara  /  Miloslava Uherková - Mistrová jde úspěšným cukrářkám příkladem, sama získala na přehlídce Gastro Hradec 2013 tři ocenění.
Bzenec Zprávy 30 / 04 / 2013

Jako by se vrátil čas o rok zpátky. Nejcennější medaile z prestižní mezinárodní soutěže mladých cukrářů a kuchařů Gastro Hradec 2013 si znovu odvezly Lenka Wölfelová a Monika Kroupová, studentky cukrářského oboru na Střední škole gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec.
Na Moravu po roce putuje také Cena Milana Burdy, což je ve svém oboru nejvyšší ocenění pro vzdělávací instituci. Stejně jako loni úspěšné studentky připravovala mistrová Miloslava Uherková, která však poprvé získala vůbec všechna ocenění, která se udělují v seniorské kategorii.
„To víte, cen máme stále málo,“ říká s nadsázkou Marie Kučerová, hlavní mistrová cukrářského oboru. „A tak Miloslava Uherková doplnila naši bohatou sbírku ještě ziskem Zlatého ocenění, prvního místa v kategorii petit-fours a titulem mistryně republiky.“
Pokud jde o její studentky, Zlaté oceněnění a první místo za petit-fours, což jsou malé trvanlivé dezerty, získala i Wölfelová.
„Monika Kroupová získala druhé místo za čokoládový a poschoďový dort s pávem. Druhé místo získala také v kategorii umělecké cukrářství, v níž porota ocenila jeji monument z čokolády a karamelu,“ doplnila Marie Kučerová.

(Cukrářské soutěže se nehodnotí jako ve sportu, soutěžící se umisťují podle bodů ve zlatém, stříbrném a bronzovém pásmu. Odtud Zlaté ocenění, pozn. autora)

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace