Studenti navrhují pro likérku

Studenti navrhují pro likérku
Foto: sal  /  Podle návrhu Ivany Jozeková z Uherského Ostrohu (na snímku) a Patrika Schwacha se bude vyrábět dárkové balení vánoční becherovky.
Uherské Hradiště, Uherský Ostroh Zprávy 19 / 03 / 2012

O prvním krůčku do světa designu hovoří studenti pobočky zlínské Baťovy univerzity v Uherském Hradišti, kteří získali zakázku od karlovarské firmy Jan Becher. Patrik Schwach ze Zlína a Ivana Jozeková z Uherského Ostrohu se společným dílem postarají o dárkové balení becherovky na vánoční pult.
Schwach oslovil firmu 3D designem, Jozeková se postará o potisk - tvář obalu pro půllitrovou láhev Becherovky Lemond. „Patrik navrhl a vyrobil jednoduchý kartonový obal s vyztuženými vložkami a papírovým zámkem. Ivanin potisk zaujal atraktivním designem ze svítících slámek,“ prozradil Marek Grabovský, zástupce Becherovky. Vítězní studenti ještě dárkový obal společně vypilují. „Ladíme design a technické věci jako třeba typ zámku, aby se jednodušeji otvíral. Důležité rovněž je, aby láhev dobře držela v regálu,“ doplnil Grabovský.
Dárkové balení půjde do výroby někdy začátkem června a prvního října se spustí jeho distribuce na trh. A proč karlovarská firma oslovila zrovna studenty z Uh. Hradiště? „To byl osud. S jejich prezentací jsme se potkali na veletrhu v Praze a zaujal nás jejich nevšední přístup. A pak už to šlo ráz naráz,“ usmívá se Grabovský, který byl z prezentace výsledků několikaměsíční práce studentů doslova nadšený. „Obrovské množství nápadů mně vyrazilo dech. Flexibilita byla až neskutečná, takže určitě budeme ve spolupráci pokračovat,“ říká zástupce Becherovky, která ještě udělila speciální ocenění.
Za netradičně pojatou taštičku přes rameno jej získala Barbora Balgová. Její výroba se však aspoň zatím nechystá. „Všichni tři si rozdělí finanční odměnu, která je pro studenty určitě zajímavá,“ poznamenal Grabovský.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace