Studenti Z Hradiště vymýšlí Svačinu roku
Studenti Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště bojují o postup do finále 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Jejich úkolem je vymyslet a připravit originální, rychlou a chutnou svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití rybích výrobků.
O prvenství se letos popere 160 studentů ze 47 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii. A není divu, ve hře jsou ceny v hodnotě 45 tisíc korun! Všichni účastníci dostávají rybí výrobky pro přípravu pokrmů zdarma, novinkou je rozšíření hlavních surovin o makrely a sardinky v olivovém oleji, které studentům dávají větší možnosti pro přípravu jedinečných a hlavně kreativních receptů, prozradil Jan Jedlička, marketingový manažer pořádající společnosti.
Soutěž má dvě kola. První je korespondenční, soutěžící musejí do 8. listopadu poslat fotografii a popis receptu. Ze všech pak odborná porota v čele s mistrem kuchařem Vladimírem Pickou a šéfkuchařem Jiřím Králem vybere patnáct finalistů, kteří si to rozdají živě před porotou 4. prosince v pražských Holešovicích.