Z parkoviště náves? Proč ne

Z parkoviště náves? Proč ne
Foto: fab  /  Z dnešního parkoviště má vzniknout reprezentativní náves.
Vlčnov Zprávy 24 / 02 / 2011

Centrum Vlčnova už brzy změní svoji tvář, úprava za celkem 15 milionů korun se týká dvou lokalit. „Proměna čeká náves, která dnes vypadá spíš jako velké parkoviště, a přírodní amfiteátr ve žlebu nad hospodou,“ sdělil starosta Jan Pijáček. Místo betonového parkoviště vznikne v centru Vlčnova náves z přírodních materiálů. Prostor se předláždí a drobnější stavby a různé zídky budou z lomového kamene. Prostranství by pak mělo sloužit více k setkávání lidí, stejně jako amfiteátr, jenž má stát opodál. „Tady vznikne několik takových zón. Pro maminky s dětmi bude sloužit posezení, děti tam najdou dřevěné sochy na hraní. Chceme také přestěhovat památník blíže ke kostelu. Tím by vzniklo důstojné pietní místo,“ dodal starosta. Mezi další části celého prostranství budou patřit rovněž takzvané klidové zóny.
„Ty by měly sloužit jak seniorům, kteří si přes den chtějí někde posedět ve stínu, tak mládeži, která se také potřebuje někde scházet,“ podotkl Pijáček. Všechny práce se mají rozjet už letos.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace